Schatten zoeken in Harderwijk

Nagenieten van een toffe middag met Joaz, Manasse en Zoë. We gingen ‘schatgraven’ in Harderwijk. Eerst vroegen we aan God: wie gaan we ontmoeten en wat wilt U doen en zeggen tegen deze mensen? Joaz zag een vrouw met oranje haar. God wilde haar laten weten dat ze haar blijdschap van Hem had gekregen. Na een tijdje zagen we haar op de Vischmarkt. Ze kwam uit Oekraïne en verstond alleen Duits, dus in ons beste Duits vertelden we dat we een spel deden en dat God haar in een beeld aan Joaz had laten zien. Eerst vond ze het een beetje eng. Ze was Joods en Jezus, daar wilde ze niets mee. Maar toen ze de woorden van God hoorde via Joaz, zagen we haar angst verdwijnen en met een stralende lach bedankte ze Joaz. Wat mooi om die verandering te zien.

Zoë had een meisje gezien met blond haar dat vaak gepest werd. We vonden haar in de speeltuin. Zoë gaf haar tekening aan het meisje: een felgele engel waardoor God beloofde: Ik ga je helpen. Dezelfde kleur geel als het vest van het meisje. Ook zij gaf Zoë een stralende lach toen ze de tekening kreeg. Zij sprak trouwens ook alleen Duits: God had het ons niet makkelijk gemaakt.😅 Daarna vonden we de man die Manasse had gezien. Hij zat in een rolstoel. “Bent u ziek?” vroeg Manasse. “Ik ben aan het herstellen”, zei hij. “God zegt dat u weer helemaal beter wordt”, zei Manasse. Hij sprak het snel en bijna onhoorbaar uit, want natuurlijk is dit spannend. Maar ze hadden de boodschap gehoord en het werd goed ontvangen. “Goed gedaan hoor, jongen!”, riep de vrouw die de rolstoel duwde hem nog na.

Wat was dit leuk en bemoedigend om te doen. En wat werden de kinderen hier enthousiast van. Joaz zei: “Dit wil ik vertellen aan andere kinderen.” Jezus is echt!

Winkelwagen
Scroll naar boven