Pay it forward!

Een moeder leest met haar dochter van acht Echt Jezus, mijn nieuwe boek dat kinderen laat zien hoe ze net als Jezus kunnen leven en dezelfde wonderen kunnen doen. Ze vertelt: “Lynn en ik zijn samen in het boek begonnen, iedere keer een klein stukje. Ze leest het met overgave en als ik haar niet zeg dat ze moet gaan slapen, leest ze gewoon door. Het is heel begrijpelijk geschreven dus het leest makkelijk weg. Toen we bij de tekst aankwamen met de vraag of zij een kind van Jezus wou worden, vroeg ik haar: zullen we dit morgen samen doornemen? Het was namelijk hoogste tijd om te gaan slapen. Maar mevrouw maakt zelf haar keuzes en wilde beslist verder lezen. Daarna vroeg ik haar of zij ook echt in Jezus gelooft en ook zijn kind wilde zijn. Dat wilde ze! Ze sprak de belijdenis uit en ik moest haar de paarse pen aangeven en met een big smile schreef ze haar naam eronder. I love it! Van de week gaan we weer samen verder in het boek. Het brengt gesprekken over God op gang. Ik hoop dat er nog vele mogen volgen.”

Wauw, wat gaaf! Als God zulke grote dingen doet door dit boek, zou het dan niet mooi zijn als meer kinderen dit boek kunnen lezen? Kinderen die Jezus nog niet kennen of kinderen van ouders die het boek zelf niet zo gauw zouden kopen, bijvoorbeeld omdat ze daar geen geld voor hebben? Die gedachte kreeg ook een ondernemer uit onze kerk. Hij kocht 250 boeken om aan kinderen te kunnen geven van ouders die minder bedeeld zijn. Maar waar vinden we deze kinderen? Ik vroeg het aan God en Hij zei tegen mij dat Hij zelf aan de kinderen gaat vertellen wie zij mogen zegenen met een gratis boek. Ik dacht: hé, dat lijkt een beetje op de film Pay it forward, waarin mensen iets goeds wat bij hen gebeurd is, gaan doorgeven aan een ander. Dat wil ik met dit boek ook! Zo kan het veel vrucht dragen, waardoor God de eer krijgt die Hem toekomt.

Pay it forward dus. Een plan waarin God de kinderen gebruikt, maar waarvoor we ook de ouders nodig hebben. Vandaar deze blog voor jullie. Lieve ouder, zou jij je kind – of kinderen – die Echt Jezus aan het lezen zijn willen helpen om op te schrijven wat ze geleerd hebben en wat God gedaan heeft door dit boek? Getuigenissen zijn krachtig, want daarmee profeteren we dat God hetzelfde kan doen in het leven van een ander kind! Moedig je kind vervolgens aan om aan God te vragen: “Heer, aan welk kind mag ik dit allemaal vertellen en aan wie mag ik dit mooie boek geven, zodat hij of zij ook beste vrienden met Jezus kan worden?” Ik geloof dat God gaat spreken tot je kind. Misschien noemt Hij een kind dat ziek is of een vriendje uit de buurt dat Jezus nog niet kent. Help je kind daarna om het allemaal aan mij door te geven (via e-mail), zodat we ervoor kunnen zorgen dat je kind dit extra boek om weg te geven ook daadwerkelijk krijgt. Pay it forward! Kinderen verlangen ernaar om met Jezus te praten en Jezus wil dat zelf ook. Help je mee? 

Winkelwagen
Scroll naar boven