Een woord van kennis in een droom

Een vrouw uit Argentinië vroeg of ik over haar wilde profeteren. Ze was in mijn hart, maar ik kreeg niet echt een woord voor haar. Een paar dagen later werd ik om 6 uur wakker en dacht: nú ga ik voor haar bidden. Maar ik viel weer in slaap en toen droomde ik over haar. Een hele heldere, indringende droom was het. In de droom was ik op een studiedag voor pastoraal medewerkers en counselors en ik zag dat deze vrouw op de sprekerslijst stond. Ze was een van de leraren. Haar foto stond erbij, ze had een leuke, aparte hoed op en een stralende lach. Echt iemand die weet wie ze is en zichzelf durft te laten zien, dacht ik in de droom. Het onderwerp van haar lezing was: je bent kostbaar. Ze had hier ook een boek over geschreven.

Opgewonden werd ik wakker. Dit was me nog nooit gebeurd, dat ik zo duidelijk iemands toekomst zag in een droom: het plan van God voor haar leven. Dus ik sprak dit allemaal voor haar in, in het Spaans, in de hoop dat God in haar hart zou aanvullen wat ik in mijn gebrekkige Spaans niet kon uitdrukken en stuurde de boodschap aan haar door. Ze schreef me het volgende terug:

“Ik ben zo verrast, mijn ogen zijn gevuld met tranen en mijn hart met liefde, God is zo goed!” Ze schreef dat ze een erg moeilijke kindertijd had gehad en vreselijke dingen had meegemaakt, waardoor haar zelfbeeld altijd erg laag is geweest. Omdat ze de oudste thuis was kreeg ze al jong grote verantwoordelijkheden om voor haar broers te zorgen, maar in die tijd waren er leraren van de Bijbelschool die haar het gevoel gaven dat ze gewoon een meisje mocht zijn. Dat waren speciale momenten voor haar. Hoe moeilijk het ook was, God was er altijd. Als kind al bad ze veel en vroeg Gods leiding als ze in de Bijbel las en studeerde. Toen al wilde ze graag leraar worden. “Iedereen noemt me ook leraar of professor. Mensen die me niet kennen, denken vaak dat ik de leraar ben.”

Ze vervolgt: “Het zit ook in mijn hart om een boek te schrijven. Ik twijfel vaak aan mezelf of ik dat wel zal kunnen. Een paar dagen geleden vroeg een meisje me om hulp omdat ze zich overweldigd en verdrietig voelde. Ik sprak met haar en mijn woorden waren: je bent kostbaar, heel waardevol. Ik vertelde haar alles over eigenwaarde en vergeven – hoe belangrijk het is voor God.”

Hoe bijzonder dat God ons wil gebruiken in de gebieden waar we zelf doorheen zijn gegaan. En dat Hij zo specifiek spreekt, zelfs in een droom  – het verwondert mij en brengt me iedere keer weer in tranen. God is zo mooi!

Winkelwagen
Scroll naar boven