Een dikke glimlach door Jezus’ woorden

Mooie dag op de paranormale beurs in Leusden met Steven en Arjan. Een vrouw trok een kaartje met de boodschap: “Gelukkig de mens die vertrouwt op Jezus Christus”. Vanuit een streng-kerkelijke achtergrond had ze de kerk de rug toegekeerd, maar met Jezus zelf had ze nooit problemen gehad, vertrouwde ze ons toe. Ze was dan ook blij met het kaartje en met een dikke glimlach ontving ze de woorden van Jezus toen we voor haar baden. De pijn van afwijzing en veroordeling vanuit de kerk bleek best diep te zitten en toen we haar het boek ‘Goed genoeg‘ cadeau gaven, was ze helemaal blij! 

Ook bij de lezing maakten we mooie dingen mee. De liefde en kracht van God waren zo sterk en voelbaar, er gebeurde van alles. Een dame die al jaren pijn had – schouders, rug en vooral last van hielspoor – voelde de Heilige Geest en kon na het gebed haar hiel weer zonder pijn op de grond drukken – iets wat ze daarvoor niet kon. Later voelde ze beweging in haar lichaam op alle plekken waar ze pijn had. Toen ik vroeg of ze ook een woord van God wilde, hoefde dat niet eens voor haar. “Dit is al zo mooi, God is bezig met mij”, zei ze. Ze was hier al helemaal vol van! Een oudere vrouw had heel veel pijn in haar buik. Ik legde mijn hand op haar rug, maar ze zei later dat ze een hand op haar buik had gevoeld… De pijn was niet weg, maar ze had het zo fijn gevonden dat ik samen met haar de pijn bij God had gebracht. Eigenlijk heel ontroerend hoe ze dit aan de andere mensen in de zaal vertelde. Een meisje wilde daarna ook wel dat ik voor haar pijnlijke schouders bad. Daarbij kreeg ik woorden van God voor haar door, waarop haar moeder begon te huilen en zij zelf ook tranen in haar ogen kreeg. “Dat was wel heel gevat”, reageerde het meisje. Na de lezing kwamen ze aan tafel doorpraten over Jezus en mocht Arjan ook bidden voor de moeder. Een andere vrouw voor wie ik woorden van Jezus mocht doorgeven, werd ook emotioneel. “Jij maakt me steeds aan het huilen”, zei ze na afloop tegen me. “Ik kan gewoon niet meer stoppen.” De liefde van Jezus had haar te pakken!

Aan het eind van de lezing nog een slotgebed voor de hele groep en Jezus gevraagd om in ieders hart en situatie te komen (zie foto). Toen we later in het restaurant een kop koffie gingen halen, zagen we daar in een rustig hoekje een vrouw zitten die ook bij de lezing was geweest en nu heel aandachtig m’n boekje Bron van levend water aan het lezen was. Wauw Jezus, dank u dat u zo veel harten heeft geraakt!

Winkelwagen
Scroll naar boven